Tudj meg mindent a szinterezésről!

A szinterezés, más néven porfestés olyan technológia, amely megvédi a kezelt felületeket, miközben esztétikus köntösbe bújtatja azokat. A sokszor porfestésként vagy porszórásként is emlegetett bevonatképző és szín megváltoztató eljárás igen nagy népszerűségnek örvend, nemcsak ipari körökben.

De hogyan találhatja meg az ember a legjobb szinterező üzemet? Milyen felületeket érdemes szinterezni? Hogyan érdemes egy szinterezett elemet felhasználni? Milyen színeket lehet választani? - Most minden kérdésedre választ adunk.

A szinterezés előnyei

Elsőként beszéljünk még kicsit a szinterezés előnyeiről, hiszen ezek sokat sejtetnek arról is, hogyan és milyen területeken lehet hasznos ez a szolgáltatás.

A szinterezés elsődleges funkciója a fémek bevonásakor a korrózióval szembeni védelem. Akár hívhatjuk a fémipar egyik legnépszerűbb bevonat készítési módszerének is. Sokan szeretik a benne rejlő lehetőségek miatt is. A szinterezés során jól kombinálhatók a színek és a textúrák. Jól mutat egy lakkozott, fényezett felület mellett is különleges felülete miatt. Lehet egy szinterezett fém elem sima, metálos, csillámos színű is.

A szinterezés során a megfelelő anyagok használatával lehetőségünk nyílik akár antibakteriális és könnyen tisztítható bevonatot képezni. Az eljárásnak ez az előnye kiemelt fontosságúvá vált az utóbbi pandémiás időszakban.

A szinterezett felület ezen kívül pedig igen ellenálló. Ezzel a bevonatképzési módszerrel tartósabbá, időtállóvá és időjárás állóvá tehetjük a kültéren és beltéren használt fém elemeket egyaránt.

Hogyan találhatsz jó szinterező üzemet?

Először is ne csak az interneten keress, hanem látogass el személyesen és egyeztess a szakemberekkel vagy az adott vállalkozás értékesítőivel. Ha meggyőzőek voltak, akkor mindenképpen nézd meg referenciáikat. Szűrd le a munka minőségét, figyeld a precizitást, hogy mennyire egyenletes a felület és mindenhol tökéletesen fedi-e az adott dolgot.

Mit érdemes szinterezni?

Erre a kérdésre tudunk a legkönnyebben válaszolni, mert lényegében bármilyen olyan fémfelületet, terméket és például lézervágott vagy élhajlított lemezt, amelynek szeretnénk új színt kölcsönözni vagy olyan felülettel bevonni, amely védi azt a környezeti hatásoktól.

Elsősorban mi olyan környezetbe ajánljuk a szinterezett elemeket, ahol nedvességnek, párának, hőmérséklet ingadozásnak lehet kitéve az adott fémfelületet. Ilyen ugye bármilyen kültéri hely, illetve épületen belül a vizesblokkok környéke.

Pár példával segítünk elképzelni, hol tudod hasznosítani a szinterezést a ház körül. Rendkívül ideális a szinterezés, mint védőbevonat-képzés kerti bútorok, játékok, hintaágy, kerítés elemek, postaláda, házszám bevonására. De jól alkalmazható egy szinterezett panel árnyékoló elemként, egy lugas díszítésére, esetleg egy kocsibeálló kreatív árnyékolására is.

Beltéren remek lehet egy konyhai vagy fürdőszobai elszívó külső burkolateként, egy szervíznyílás díszített fedésére, sőt akár egy beépített konyhai gép köré a hűtés segítésére. A perforált panelek jól elvezetik a gépek körül keletkező hőt, így megóvják a bútort és a pára lecsapódásától.

Milyen színekből lehet választani?

A színválasztéknak lényegében az igények és a kreativitás szabnak csak határt. Ez a szinterezés egyik nagy előnye, hogy nemcsak a felület védelme valósítható meg vele, hanem esztétikussá is tehető az adott fém elem. Választhatunk sima vagy akár metálos színeket, minden a képzeletünkre és az ízlésünkre van bízva.

Ha szeretnél olyan szinterező üzemet választani, ahol profi csapat vár, remek minőségű munkával, akkor válaszd a Lemez Design szolgáltatásait, ahol egyéni elképzeléseid megvalósítását nemcsak szinterezéssel támogatjuk. Lézervágással, élhajlítással és lakatos szolgáltatásokkal várunk Üllőn fém üzemünkben.